Takeaway på Francks kök och catering –

 

Take-away meny:

 

OBS! Denna vecka stänger jag 1400 på torsdag och återöppnar tisdag den 18:e maj kl 1000 som vanligt!

 

grillad kyckling med sauce “Caesar Cardini” bacon, rostade palsternackor, sallad på lättsyrade rödlök och potatispure- 115:-

rödvinsbrässerad gödkalvhögrev med timjan- och vitlöksskysås, morot, chevre ost och potatispuré smaksätt med creme fraiche och gräslök – 115:-

steak sandwich på Vikaryds skirt, XO Skotsk cheddar, variation på lök och dijonnaise på hembakat bröd – 125:- finns ofta men inte alltid

 

Chefs choice:

Mitt bästa alternativ baserat på vad som är i säsong. Ring helst två dagar innan och beställ.

Huvudrätt –  lamm från Apeltorps gård, murkelsås och grillad grönsparris med rustik färskpotatisgratäng – 225:-

Förrätt och /eller dessert på begäran – dagspris

 

Övriga:

skagenröra – 40:- / hg

hemrökt bacon på Gråbogris- 35:- / hg

ost &- charcuterie sampler för 2 personer – 125:- nu alla dagar i veckan!

kanel-rostadmandelglass – 55:-

vitchoklad och bryntsmörkaka med rårörda svarta vinbär och vispad grädde – 55:-

Örgrytetryffel med karamell och Himalayasalt- 25:- / st.

 

Beställningssortiment:

viltkött från Vikaryd- på förfrågan

anklever – Frankrike – 150:- / hg.

färsk tryffel – dagspris

carelian caviar – Finland – 800:- / 30g.

aquitaine caviar – Frankrike – 500:- / 20g.

 

 

 

 

 

Luncherna varierar i pris beroende på råvarorna. Jag arbetar inte med konceptet dagens lunch. Istället serveras respektive lunchrätt tills den tar slut, då är det dags för en ny rätt. Det kan innebära att samma rätt serveras flera dagar i rad eller att rätterna byts ut dagligen. Anledningen till det har att göra med att jag vill arbeta med hållbarhet och minska matsvinn. Jag reserverar  mig därför för eventuella ändringar på menyn.

Beställningar kan utföras alla dagar i veckan även då butiken inte är öppen.

Har ni andra frågor, kontakta mig gärna på mobil: 0762344799.