Säsongens

Maträtter som komponeras efter vad som är bäst och i säsong just nu. Tillgång varierar stort, hör gärna av dig vid intresse!

 

VÅR OCH SOMMAR

Tilltugg

bakad brie ‘montereau’ med björnbär och pistasch – 35:- / person

flatbread med färska örter, Grebbestadsanjovis och sauce bianco – 35:- / person

Förrätter

sommarsallad med färska bönor och ärter, fetaost samt chardonnay- och gräslöksblomsvinägrett – 115:-

grillad grön sparris med getostkräm, rågbrödsströssel och brynt smör med ramslök -135:-

tomattartelette med alposten ´abondance’, bayonneskinka och vattenkrasse – 155:- -vegetariskt – 125:-

Huvudrätter

halstrad torskrygg med rödbetor, bacon, svarta vinbär, rödvinssås, brynt smör och potatispuré smaksatt med parmesan- 285:-

majskyckling från Munka-Ljungby med variation på ärtor, murkelsås spetsad med sherry, samt örtslungad färskpotatis – 245:-

vedgrillad hängmörad biff på ben med tomat- & löksallad med bleu de Laqueuille , LBC steakhouse sauce och hasselbackspotatis – 355:-

Desserter

variation på jordgubbar med spansk körvel, mascarponecrème och maräng smaksatt med telicherrypeppar – 115:-

tarte au citron med italiensk maräng, rårörda blåbär, rostad vit choklad och mynta – 115:-

hallon- och yoghurtsmousse, mörk chokladganache, rostad vit chokladbotten, färska hallon och hallon coulis – 125:-

 

HÖST OCH VINTER

Tilltugg

ljummen kronärtskocks- och spenatdipp serverad med surdegsbröd på Ölandskt lantvete – 35:- / person

grillad hjortspett med grönpeppar, krasse och enbärsdressing – 75:- / st.

mont dÓr – 255:- / st.

Förrätter

vinter rotsaker i variation med parmesansås och svart gotlandstryffel – 175:-

jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslamousseline, pancetta och sauce vierge – 165:-

portvinsglacerade vildandsbröst med ankleverterrin, plommonsky och pumpakräm – 195:-

Huvudrätter

helstekt kalventrecôte med sauce bordelaise, smörstekta kantareller och pommesrösti – 285:-

bergtunga med helbakad rotselleri, parmesan, hasselnötter, pommes-Anna och vitvinssås -265:-

halstrad hälleflundra med puylinsragu, morot, rödvinssky och parmesansås – 285:-

hjortragu ‘haute savoie’ med grillad king oyster-svamp, rustik potatisgratäng med 18 månaders comtéost samt syltlök- & pressgurka  – Vikaryds – 355:- / Nya Zeeland – 275:-

Desserter

mäktig chokladtorte med vispad crème frâiche – 95:-

bryntsmör- & vit chokladkaka med lönnsirapsglass, hjortron och mandel – 115:-

citrussallad med klementiner, apelsiner- & grapefrukt med granatäpplekaramell samt bananyoghurtglass – 115:-