Om Oss

om oss

Francks Köks Framgångsrecept

Kunskap, Erfarenhet, Kreativitet

Välkommen till Francks kök och catering! Det är jag, Geoffrey D Fletcher, som sedan 2019 äger och driver verksamheten. Jag är ursprungligen från Canada, men har bott i Sverige sedan år 2006.

Min utbildningsbakgrund finns inom ”Culinary Arts and Management” på George Brown College i Toronto, en tvåårig högskoleutbildning inom den klassiska franska matlagningsskolan. I kompetensutvecklingssyfte har jag därefter läst kursen Science and cooking: from haute cuisine to soft matter science på Harvard University. Jag har dessutom mer än 25 års erfarenhet av restaurangbranschen, bland annat som kökschef på River Café på Eriksberg, Aveny ETT samt Öijared Resort. I Canada arbetade jag på ett flertal välrenommerade restauranger, bland annat, Hy’s Steakhouse, Trattoria di Umberto, il Caminetto och Bearfoot Bistro. Sammantaget har jag mycket lång och ingående erfarenhet av att driva restauranger. Länge längtade jag dock efter att ha min egen verksamhet. När chansen att förvärva Francks kök och catering dök upp var det den möjlighet jag hade väntat på!

Min utbildning, liksom det faktum att jag kommer från Nordamerika, har format min matlagningsstil. Självklart har jag även inspirerats av de restauranger som jag har arbetat på genom åren, då särskilt det svenska köket och framförallt västkustens. Jag lägger stor vikt vid att använda klassiska metoder samtidigt som jag skapar nutida mat. Med Francks vill jag erbjuda vällagad, spännande mat, som på restaurang, hemma hos dig!

boka idag!

Boka Ditt Event Eller Skicka Förfrågan