Utöver nedanstående menyer komponerar jag gärna menyer tillsammans med er och efter förutsättningar så som budget och tillfälle. Givetvis använder jag mig av de absolut bästa råvarorna som säsongen erbjuder. Maten kan ni antingen hämta oss mig eller så kommer jag till er och sköter allt på plats. Alla typer av arrangemang är möjliga.
Klassiker
Tilltugg
surdegscrostini med säsongens vegetariska röra – 25:- / person
mini quiche med Kalixlöjrom, purjolök och crème frâiche – 75:- / st.
Förrätter
varmrökt lax med citronmajonnäs, forrelrom, tångcaviar, dill, gräslök, gurka och rädisa – 145:-
oxfilé ’52 grader’ med svart tryffelkräm, parmesan, vilda örter och krispig lök – 175:-
toast Skagen på smörstekt brioche med fyra sorters lök och sikrom
klassisk – 155:- / de lux – 195:-
Huvudrätter
kalventrecôte med rödvinssås, kryddsmör ‘de lux’ och säsongens grönsaker – 255:-
halstrad marulk med dillbakade morötter, kräftsås, picklade senapsfrön och potatispure smaksatt med crème frâiche – 275:-
fasanbröstfilé ‘confit’ med karl-johansrisotto, spetskål och sötsyrlig vin juanesås – 255:-
Desserter
vitchoklad cheesecake med rostad vitchoklad, coulis och bär – 105:-
utvalda ostar med kompote, frukt och kex- 125:-
passionsfruktsbavaroise på browniebotten med karamelliserad ananas – 105:-
Vår och Sommar
Tilltugg
bakad brie ‘montereau’ med björnbär och pistasch – 35:- / person
chèvre flatbread med färska örter och sauce bianco – 30:- / person
Förrätter
sallad med färska bönor och ärter, fårost samt chardonnay- och gräslöksblomsvinägrett – 115:-
grillad sparris med parmaskinka, getostkräm och ramslök -145:-
tomattartelette med abondance och vattenkrasse – 125:-
Huvudrätter
stekt torsk med rödbetor, bacon, svarta vinbär, rödvinssås, brynt smör och potatispuré smaksätt med parmesan- 295:-
majskyckling från Munka-Ljungby med variation på ärtor, murkelsås med mascarpone och örtslungade färskpotatis – 225:-
Slaktarensval från vikarydsgård, tomat- & löksallad med roquefort , LBC steakhouse sauce och hasselbackspotatis – priset på förfrågan
Desserter
variation på jordgubbar med spansk körvel, vispad crème frâiche och maräng smaksatt med telicherrypeppar – 95:-
tarte au citron med italiensk maräng, halloncoulis, färska hallon, rostad vit choklad och mynta – 105:-
hallon- och yoghurtmousse, mörkchoklad ganache, rostad vitchokladbotten och hallon coulis – 105:-
Höst och Vinter
Tilltugg
varm kronärtskocks- och spenatdipp serverad med surdegsbröd – 35:- / person
rosmarin- och lönnsiraprostade pecannötter – 50:- / hg.
Förrätter
sallad med burrata, balsamicobakad schallotenlök, grillad rosésallad, vindruvor, vitvinspocherade päron, ruccola och citronmajonnäs – 155:-
jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslamousseline, pancetta och sauce vierge – 155:-
portvins-glacerade vildandsbröst med ankleverterrin, plommonsky och pumpakräm – 195:-
Huvudrätter
timjan- och honungsrostad ankbröst med blåbärs demi-glace, brässerade endiver och Svensk quinoa – 225:-
bergtunga med helbakad rotselleri, parmesan, hasselnötter, pommes-Anna och vitvinssås -255:-
hjortragu ‘haute savoie’ med grillad king oyster-svamp, rustik potatisgratäng samt syltlök- & pressgurka – Svensk kronhjort – vikaryd -355:- / Nya Zeeland – 275:-
Desserter
lönnsirapspaj med valnötter och crème chantilly – 95:-
vitchokladkaka med vaniljglass, hjortron och mandel – 95:-
mäktig choklad torte med dulce de leche, hasselnötter och vispad mascarponekräm- 95:-