Utöver nedanstående menyer komponerar jag gärna menyer tillsammans med er och efter förutsättningar så som budget och tillfälle. Givetvis använder jag mig av de absolut bästa råvarorna som säsongen erbjuder. Maten kan ni antingen hämta oss mig eller så kommer jag till er och sköter allt på plats. Alla typer av arrangemang är möjliga.

Klassiker

    Tilltugg

    mini caprese på körsbärstomater, buffelmozzarella och basilikapesto i kopp – 45:- / st.

    mini quiche med Kalixlöjrom, purjolök och crème frâiche – 75:- / st.

     

    Förrätter

    varmrökt lax med citronmajonnäs, forellrom, tångcaviar, dill, gräslök, gurka och rädisa – 155:-

    oxfilé ’52 grader’ med svart tryffelkräm, parmesan, vilda örter och krispig lök – 175:-

    toast Skagen på smörstekt brioche med fyra sorters lök och sikrom

    klassisk – 165:- / de lux – 195:-

    crabcake med remouladesås, lättpicklade grönsaker och fräsch sallad – 185:-

     

    Huvudrätter

    kalventrecôte med rödvinssås, kryddsmör ‘de lux’ och säsongens grönsaker – 255:-

    halstrad marulk med dillbakade morötter, kräftsås, picklade senapsfrön och potatispure smaksatt med crème frâiche – 285:-

     confiterad anklår med  karl-johansrisotto, spetskål och sötsyrlig vin juanesås – 245:-

     

    Desserter

    valhrona mjölk choklad ‘pots de crème’ med rostad vit choklad och säsongens bär – 115:-

    utvalda ostar med kompott, frukt och kex- 125:-

    passionsfruktsbavaroise på browniebotten med karamelliserad ananas – 115:-

Vår och Sommar

    Tilltugg

    bakad brie ‘montereau’ med björnbär och pistasch – 35:- / person

    flatbread med färska örter, Grebbestadsanjovis och sauce bianco – 35:- / person

     

    Förrätter

    sommarsallad med färska bönor och ärter, fetaost samt chardonnay- och gräslöksblomsvinägrett – 115:-

    grillad grön sparris med parmaskinka, getostkräm och brynt smör med ramslök -145:-

    tomattartelette med alposten ´abondance´och vattenkrasse – 135:-

     

    Huvudrätter

    halstrad torskrygg med rödbetor, bacon, svarta vinbär, rödvinssås, brynt smör och potatispuré smaksatt med parmesan- 295:-

    majskyckling från Munka-Ljungby med variation på ärtor, murkelsås spetsad med sherry, samt örtslungad färskpotatis – 245:-

    Slaktarens val från Vikarydsgård, tomat- & löksallad med roquefort , LBC steakhouse sauce och hasselbackspotatis – pris på förfrågan

     

    Desserter

    variation på jordgubbar med spansk körvel, vispad crème frâiche och maräng smaksatt med telicherrypeppar – 115:-

    tarte au citron med italiensk maräng, rårörda blåbär, rostad vit choklad och mynta – 115:-

    hallon- och yoghurtsmousse, mörk chokladganache, rostad vit chokladbotten, färska hallon och hallon coulis – 125:-

 

Höst och Vinter

    Tilltugg

    ljummen kronärtskocks- och spenatdipp serverad med surdegsbröd på Ölandskt lantvete – 35:- / person

    rosmarin- och lönnsiraprostade pecannötter – 50:- / hg.

     

    Förrätter

    sallad med burrata, balsamicobakad schallotenlök, grillad rosésallad, vindruvor, vitvinspocherade päron, ruccola och citronmajonnäs – 165:-

    jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslamousseline, pancetta och sauce vierge – 165:-

    portvinsglacerade vildandsbröst med ankleverterrin, plommonsky och pumpakräm – 195:-

     

    Huvudrätter

    timjan- och honungsrostat ankbröst med demi-glace, apelsinbrässerade endiver och svensk quinoa – 235:-

    bergtunga med helbakad rotselleri, parmesan, hasselnötter, pommes-Anna och vitvinssås -265:-

    hjortragu ‘haute savoie’ med grillad king oyster-svamp, rustik potatisgratäng samt syltlök- & pressgurka  – Vikaryds – 355:- / Nya Zeeland – 275:-

     

    Desserter

    lönnsirapspaj med  pecannötter och crème chantilly – 115:-

    vit chokladkaka med vaniljglass, hjortron och mandel – 115:-

    mäktig chokladtorte med vispad dulce de leche- & mascarponekräm- 115:-