Jul – 2019

I butiken kommer det att finnas ett urval av nedanstående julmat för försäljning. Vill du beställa större mängder är du välkommen att höra av dig!

Förrätter

Brännvinsbord med 3 sorters hemlagad sill samt varmrökt och gravad lax med tillbehör -175:- / person

Rödbetssallad med kumminstekt fläsk, persilja, vitlöksdressing och wrångebäcksost -75:- / person

Urval av lokala charkuterier – 125:-/ person

 

Huvudrätter

Wallenbergare på viltkött med brynt smör smaksatt med hasselnötter, smörig spetskål, flowersprouts, lingon och potatispuré – 215:-/person

Hälleflundra med Sandefjordsås smaksätt med forrellrom, gräslök och dill. Serveras med potatispuré smaksatt med Grebbestadsanjovis och säsongens grönsaker – 285:-/person

Vildsvinsytterfilé från Vikaryds egendom med grov senapsås, svartkål, bakad äpplekräm och pommes Anna – 285:-/person

 

Dessert

Saffrans- och vitchokladkaka med päron och calvadosgrädde 85:-

Lönnsirapspaj med pekannötter och crème frâiche glass 95:-

Trippel chokladbakelse med kola och nötter 95:-

Urval av fina ostar med tillbehör 115:-

 

gäller för sällskap på minst 8 personner


Beställning mottages per telefon eller mail.

 


Nyårsmenyer 2019

Förrätter

Crabcake med citronmajonnäs, lättsyrade grönsaker och tångcaviar -175:-

Getostkräm med endivesallad, tryffelhonung, valnötter och fikon -155:-

  Vildand samt ankleverterrin med hasselnötter, portvinsgelé och vinterfrukter -195:-

Varmrätter

Pepparrotsbakad hälleflundra serveras med rostade rotfrukter, dill, kräftsås och potatisstomp med brynt smör- och schallotenlök –  285:-

Hjortinnanlår från Vikaryds egendom serveras med bakad rotselleri, flower sprouts, björnbär samt demi-glace spetsad med chambord och messmör- 295:-

Hängmörad ryggbiff från Ölanda säteri med sauce perigueux, kryddsmör ”de Lux” och säsongens grönsaker – 275:-

 Desserter

Utvalda ostar med säsongens kompott – 115:-

Chokladtrippel med körsbärscoulis, hasselnötter och maräng – 95:-

Hallon- och yoghurtsmousse med chokladganache på rostad  vitchokladbotten – 95:-

Beställning av mat till nyårsmenyer behöver jag senast torsdagen den 26/12-2019

Upphämtning av maten kan ske fram till kl 12.00 den 31/12
Beställning mottages per mail (info@franckskok.se). Kontakta mig om ni är färre än 8 personer.