[one_half backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” bordersize=”1px” bordercolor=”” paddingTop=”20px” paddingBottom=”20px”]Mitt fullständiga namn är Franck Vialleton och jag är född och uppvuxen i Lyon, matens huvudstad i Frankrike.

Det var i Lyon jag utbildade mig till kock och har sedan 1982 arbetat på allt från brasserier till stjärnkrogar i såväl Lyon som Saint Tropez och Paris. I Jämtland träffade jag så småningom min svenska fru ifrån Göteborg. 1993 slog vi oss ner i Göteborg varefter jag började arbeta för Leif Mannerström på Sjömagasinet. Jag har därefter arbetat för Stefan Karlsson (Årets Kock 1995), först på 28+ och följde sedan med honom till Tvåkanten när han tog över verksamheten där.

År 2000 tog jag själv över som köksmästare på SKF:s eget representationsslott och tror mig ha bidragit till en blomstrande verksamhet. I min meritlista kan jag även framhålla en finalplats i Årets Kock 1996. Min senaste utmaning har varit att ta mig an mitt eget ”lilla ställe”. Här erbjuder jag dig mat för såväl vardag som fest, för enskilda såväl som för större sällskap. Vid behov sköter jag naturligtvis allt på plats som din egen privata kock. I butiken är ni välkomna att prata mat eller bara avnjuta en kopp kaffe i fransk anda.[/one_half]

Franck Vialleton
Franck VialletonÄgare/Kock